Βολβοί τουρσί
Δημοσιέυτηκε: Thu, 01/08/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:22
Νόστιμος ξιδάτος μεζές για να τον απολαύσετε μόνο του με ουζάκι, αλλά και για να προσθέσετε άρωμα και γεύση στις σαλάτες σας!
Συστατικά:
1 κιλό φρέσκοι βολβοί
ξίδι
άλμη
ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τους βολβούς.
1. Βάζουμε τους βολβούς να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
2. Αφήνουμε να κρυώσουν και τους σε αποστειρωμένο βάζο
3. Προσθέτουμε ξίδι, ώστε να καλυφθούν όλοι οι βολβοί. Αφήνουμε το μείγμα για 2 εβδομάδες περίπου.
4. Αφαιρούμε το ξίδι και προσθέτουμε την άλμη, φροντίζοντας η επιφάνεια του υγρού να καλύπτει τους βολβούς και ν’ απέχει 2 δάχτυλα από το στόμιο του βάζου.
5. Προσθέτουμε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο, κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε για 1 εβδομάδα πριν το καταναλώσουμε.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 6 μήνες περίπου.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: