BACK

Κέικ Μπανάνα

Ο πιο γλυκός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας και να μην τις πετάξετε. Τις μετατρέπετε εύκολα σε αυτό το λαχταριστό κέικ. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα
1 1/2 φλιτζάνι μπανάνες λιωμένες
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι βούτυρο
3 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας γάλα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαλακά. Προσθέτουμε τις μπανάνες. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ με το γάλα. Όταν αναμιχθούν καλά προσθέτουμε και τα καρύδια. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.

 

Tips

Η ζάχαρη ίσως είναι παραπάνω από ό,τι χρειάζεται; στη περίπτωση που οι μπανάνες είναι ώριμες, μπορεί να γίνει υπερβολικά γλυκό, γι αυτό βάλτε μόνο την μισή ποσότητα . Η σόδα μπορεί να αντικατασταθεί από baking powder.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: