BACK

Κολοκυθάκια με ντομάτες στο φούρνο

Ένα ωραίο ενισχυμένο, μπριάμ! Είναι καλοκαιρινό, αλλά όχι μόνο. Αν θέλετε τρίψτε και ανακατέψτε στο ταψί σας λίγη φέτα και αφήστε τη να δώσει ένα ξεχωριστό άγγιγμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

750 γρ. κολοκυθάκια
8 ντοματάκια
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια ροδέλες
2 κ.γλ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

4. Απλώνουμε τις ροδέλες από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε σειρές μέσα σε ένα ταψί.

5. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές του λαδιού, αλάτι και πιπέρι.

6. Ραντίζουμε με το μείγμα τα λαχανικά και τα σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

7. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να είναι πλέον τρυφερά. τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να φτιάξουν μια κρούστα από πάνω.

Αφήνουμε 10 λεπτά να "ξεκουραστούν" πριν από το σερβίρισμα.

Tips

Αγοράζοντας λαχανικά από την βιολογική αγορά της γειτονιάς σας, θα κάνετε πολύ πιο νόστιμο το φαγητό!
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: