Κρέμα αμυγδάλου
Το φίνο άρωμα του αμυγδάλου θα απογειώσει όλες τις τάρτες σας.
Συστατικά:
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
5 αυγά
50 γρ. αλεύρι
50 ml ρούμι
Οδηγίες:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (αφού προηγουμένως το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη έως ότου φουσκώσει και γίνει λευκή κρέμα, ρίχνοντας σταδιακά τα αυγά.
Προσθέτουμε το ρούμι, αδειάζουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι.
Την κρέμα αυτή μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες και συνήθως τη χρησιμοποιούμε σε τάρτες φρούτων που ψήνουμε στο φούρνο.
Συνταγές & φωτογραφίες παρμένες από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"