Λαχανοντολμάδες
Δημοσιέυτηκε: Wed, 07/20/2005 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 08/05/2014 - 09:52
Ένα ακαταμάχητο πιάτο που παρόλο που απαιτεί χρόνο, αποζημιώνει με τη μεστή και πλούσια γεύση του.
Συστατικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά αλεσμένος
7 αβγά
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
λίγος άνηθος
150 γρ. ρύζι γλασέ
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 καρότα μέτρια
σέλινο
νερό
2 λάχανα (4 ½ κιλά)
Οδηγίες:
1. Ζυμώνουμε τον κιμά με 2 ολόκληρα αβγά, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο άνηθο, το 1 κρεμμύδι και λίγο νερό και πλάθουμε 34-35 στρογγυλά κομμάτια.
2. Σε βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι. Κόβουμε το πίσω μέρος από το κάθε λάχανο. Μετά από λίγο αρχίζουν τα φύλλα να ανοίγουν. Παίρνουμε το κάθε φύλλο και τυλίγουμε έναν έναν τους λαχανοντολμάδες.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο τα καρότα και το κρεμμύδι κομμένα, το σέλινο και τα μεσαία φύλλα του λάχανου, που είναι μικρά και δε κάνουν για τύλιγμα. Πάνω από αυτά στρώνουμε τους λαχανοντολμάδες και ρίχνουμε το νερό. Βράζουμε για 1 ώρα.
4. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, χτυπάμε 5 κρόκους αβγών και λίγο νερό. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό, το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ. Σβήνουμε το φαγητό και ρίχνουμε το αβγολέμονο. Χρησιμοποιώντας μόνο τους κρόκους αποφεύγουμε την πιθανότητα να κόψει η σάλτσα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή: