Μηλόπιτα με σαντιγύ
Συστατικά:
για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 lt νερό
1 αβγό
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
για τη γέμιση
1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
8 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα
για τη σαντιγύ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες:
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική.
2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
5. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 220°C για 40΄.
6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανογουμε το φούρνο και αλείφουμε με λάδι το γλυκό, όταν χρειάζεται ή πασπαλίζουμε μικρά κομματάκι βουτύρου στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή με λίγη από τη σαντιγύ. Αν θέλουμε συνοδεύουμε και με παγωτό.