BACK

Μηλόπιτα με σαντιγύ

Μια εύκολη μηλόπιτα για να την απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας! Από το βιβλίο "Γεύσεις της Ελλάδας", Εκδόσεις Φυτράκη

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.4 (8 votes)

Συστατικά:

για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 lt νερό
1 αβγό
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο αλάτι

για τη γέμιση
1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
8 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα

για τη σαντιγύ
250 ml κρέμα γάλακτος 
1 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες:

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική.

 

2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.

 

3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.

4. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και διπλώνουμε σε κάθε πλευρά το φύλλο προς το κέντρο για να δημιουργηθεί κόθορας.


5. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 220°C για 40΄.

 

6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανογουμε το φούρνο και αλείφουμε με λάδι το γλυκό, όταν χρειάζεται ή πασπαλίζουμε μικρά κομματάκι βουτύρου στην επιφάνεια.

 

7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτοςμε τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν σαντιγύ.


Σερβίρουμε τη  μηλόπιτα ζεστή με λίγη από τη σαντιγύ. Αν θέλουμε συνοδεύουμε και με παγωτό.