Τερίνα κοτόπουλου με φιστίκι Αιγίνης και βερίκοκο τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας
Δημοσιέυτηκε: Thu, 07/10/2008 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:20
Μια πεντανόστιμη τερίνα που σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί ελαφρά φρυγανισμένο!Μια συνταγή της Ιωάννας Δημοπούλου.
Συστατικά:
350 γρ. κιμά κοτόπουλου από στήθος
350 γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
250 γρ. προσούτο
100 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης
80 γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
1 αβγό
ξύσμα από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
1. Στρώνουμε τις φέτες προσούτο στη βάση και τα πλαϊνά μιας μεγάλης αντικολλητικής ορθογώνιας φόρμας του κέικ. Πρέπει να επικαλύπτονται και να περισσεύουν στις άκρες.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αβγό, τα φιστίκια, τα βερίκοκα, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Δεν ζυμώνουμε το μείγμα όμως, γιατί θα γίνει πολύ συμπαγές.
3. Στρώνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το σκεπάζουμε με τις άκρες από το προσούτο.
4.Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με βραστό νερό.
5.Ψήνουμε για 90 λεπτά.
6. Αφήνουμε την τερίνα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε ένα βάρος πάνω στην επιφάνειά της (π.χ. βάζα μαρμελάδας) και τοποθετουμε στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες.
7. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες με πολλή προσοχή.
Σερβίρουμε με σαλάτα πράσινη και καλό ψωμί.
Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: