Παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες με γλυκοκολοκύθα, αρσενικό τυρί Νάξου και κρίταμο
Οι παραδοσιακές χυλοπίτες από την Νάξο με τα αγνά υλικά του νησιού θα σας εντυπωσιάσουν με την γευση τους και τα αρώματα της θάλασσας.
Συστατικά:
140 gr βρασμένες παραδοσιακές λεπτές χυλοπίτες για 4 λεπτά και κρυωμένες
80 gr γλυκοκολοκύθα σε κυβάκια,βρασμένη καλά ώστε να μαλακώσει
5 ελιές Καλαμών,χωρίς πυρήνα,σε φετούλες ή στικάκια
5 κλωναράκια φρέσκο κρίταμο
20 gr ελαιόλαδο
40 gr Αρσενικό τυρί Νάξου,σε κυβάκια ή τριμμένο με το χέρι
1 μικρή τομάτα,πλυμένη
Αλάτι,Πιπέρι και Ρίγανη κατά προτίμηση
Οδηγίες:
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτια.
Μόλις ζεσταθεί καλά,σωτάρουμε την γλυκοκολοκύθα μέχρι να ροδίσει,προσθέτουμε το κρίταμο και τις ελιές.
Τέλος,προσθέτουμε τις χυλοπίτες μας και με την βοήθεια ενός τρίφτη,φρεσκοτρίβουμε την τομάτα μέσα στο τηγάνι μας.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση,προσθέτουμε το τυρί,ανακατεύουμε άλλη μία φορά και σερβίρουμε καυτό.
*Μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ώστε να γλυκάνει λίγο η συνταγή μας.
Οι βαριές σάλτσες είναι πλέον παρελθόν,καθώς δεν αναδεικνύονται τα ολόφρεσκα υλικά μας.
Ένα εύκολο μεσημεριανό ή βραδυνό γεύμα,με άρωμα μποστανιού και θάλασσας,Νάξου και φυσικά της Ελλάδας μας.
Καλή σας Όρεξη!