Ρύζι κίτρινο χρωματισμένο με σαφράν
Ένα ρύζι όταν αρωματίζεται με σαφράν, δεν αλλάζει μόνο το χρώμα του αλλά και το υπέροχο άρωμα του. Λιβανέζικη συνταγή που εντυπωσιάζει
Συστατικά:
2 φλ. ρύζι μπασμάτι
3/4 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλ. κουκουνάρι
1/4 κ.κ σαφράν
αλάτι και πιπέρι
1 κ.κ ψιλοκομμένο κράνμπερι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να ξανθύνει.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στο ίδιο λάδι το ρύζι. Ανακατεύουμε να γυαλίσει από έξω, αλατοπιπερώνω, ρίχνω μέσα νερό, περίπου 4 φλυτζάνια, το σαφράν. Σκεπάζω το ρύζι και αφήνω να σιγοβράσει στο πολύ χαμηλό μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για 20 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το κουκουνάρι, το κράνμπερι αλλά μπορούμε να βάλουμε και κρεμμύδια τηγανητά, αμύγδαλα, και να το σερβίρουμε με ψάρι ατμού ή τηγανητό.