Σοκολατάκια fudge εύκολα και γευστικά
Αυτά τα Fudge σοκολατάκια στιγμής θα σας ενθουσιάσουν με την ευκολία και την γεύση τους.
Η Ιστορία
Καλεσμένος σε μία φίλη βράδυ Παρασκευής βρέθηκα παρέα με ακόμα δύο φίλες της!!!
Είχα πεί οτι θα μαγειρέψω ριζότο αλλά για γλυκό δεν είχα προβλέψει κάτι μιας και δεν περίμενα και ακόμα δύο φίλες...
Αφού λοιπόν φάγαμε το ριζότο που πραγματικά έγινε αρκετά καλό απλό με κολοκυθάκια και σαφράν έριξα και την μαγική φράση...
Αχ να είχαμε και λίγο γλυκάκι.
Η Φίλη της φίλης αμέσως πετάχτηκε και είπε σας έφερα εγώ λίγα κομματάκια να γλυκαθούμε και άνοιξε το μαγικό μεταλλικό κουτάκι...
Μέσα σε ένα μωβ χαρτάκι εμφανίστηκαν τετράγωνα fudge σοκολατάκια !!!
Με την απόλυτη βουλιμία που με έπιασε μόλις είδα την καφέ θεά όρμισα χωρίς κανένα δισταγμό και τακτ και έβαλα στο στόμα μου το πρώτο...
O mamma mia τι ήταν αυτό που έσκασε μέσα στο στόμα μου και το γέμισε με σοκολάτα!!!
Με νότες κάποιου λικέρ που ακουγόταν από το βάθος, αλλά δεν του έδινα και μεγάλη σημασία παρ ότι έδινε άλλη διάσταση, αφοσιώθηκα να το γυρνάω γύρω γύρω να το δαγκώνω ελαφρά και να το πιπιλάω μέχρι τελικής πτώσης.
Και αμέσως η συνταγή γράφτηκε και μεταφέρεται αυτούσια.
Ευχαριστώ φιλενάδα !!!
Εύκολη, γρήγορη, γευστική, απλή τι άλλο να σας πώ.
Απλά φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε...
Συστατικά:
340 γρ. κουβερτούρα 55%
1 κουτάκι ζαχαρούχο περίπου 400 γρ.
30 γρ. κρύο βούτυρο
1 σφινάκι περίπου 20 ml λικέρ που σας αρέσει
100 γρ. ξηρούς καρπούς ή σταφίδα σουλτανίνα, ή ράσμπερυ
Το λικέρ και τους ξηρούς καρπούς δεν είναι απαραίτητο να μπουν ειδικά αν έχετε παιδιά που θα τα καταναλώσουν και μάλιστα εν ριπή οφθαλμού !
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το ζαχαρούχο και την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια για να λιώσει εύκολα.
Ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Τώρα μπορείτε να ρίξετε και το λικέρ και να ανακατέψετε καλά.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή κάτι άλλο η στιγμή έφτασε.
Εγώ στο συγκεκριμένο έβαλα λικέρ μανταρίνι που πιστεύω οτι όπως και το πορτοκάλι συνδιάζετε γευστικά με την σοκολάτα.
Σε ένα ταψάκι 30Χ20 περίπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μείγμα της σοκολάτας.
Απλώνουμε με την μαρίζ να πάει παντού ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ περίπου.
Την επόμενη βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε σε κομματάκια τετράγωνα 1,5Χ1,5 εκατοστά
Για να μην σας κολλάνε στα χέρια μπορείτε να τα σκονίσετε με μια δυο κουταλιές κακάο και να τα αποθηκεύσετε μετά.
Τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα και από εδώ και πέρα είναι δικό σας θέμα πως θα τα στολίσετε ή σε τι κουτί θα τα βάλετε για να τα δωρίσετε.
Καλή σας απόλαυση
Giorgio