BACK

Τάρτα με φρέσκα σύκα και μπλε τυρί

Ο συνδυασμός του σύκου με τα μπλε τυριά είναι κάτι που θα σας συνεπάρει κι εσάς όσο κι εμάς κάθε φθινόπωρο που την φτιάχνουμε. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Μία ζύμη για τάρτα
3 αυγά
1/2 φλυτζ.τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 φλυτζ.τσαγιού τρίμμα μπλε τυρί της επιλογής μας ( γαλλικό ροκφορ ή άλλο αντίστοιχο)
μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/2 φλυτζ.τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
3 σύκα πλυμένα και στεγνά κομμένα στα 4 με την φλούδα τους

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά, την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την γραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά.
ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη της τάρτας. Πασπαλίζουμε το ροκφόρ.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 ο C.
Μοιράζουμε τα σύκα από πάνω κι αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. .