BACK

Αγκινάρες με ρόκα, πεκορίνο και ελαιόλαδο

Ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να φάμε τις αγκινάρες, ενισχύοντας την ιδιαίτερη γεύση τους με τα αρώματα του λεμονιού, της ρόκας και του σκόρδου. Αν θέλετε και έχετε πρόσβαση χρησιμοποιείστε τις μικρές, μοναδικές αγκιναρούλες τις Κρήτης, κομμένες στη μέση! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 αγκινάρες
3 λεμόνια
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι ρόκα
100 γρ. πεκορίνο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από το ένα λεμόνι.

Κόβουμε τις αγκινάρες σε πολύ λεπτές φέτες.

Ετοιμάζουμε ένα ντρεσσινγκ με το χυμό από τα λεμόνια το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Μαρινάρουμε τις κομμένες αγκινάρες για 2 ώρες και τις σερβίρουμε πάνω από ένα στρώμα με φύλλα ρόκας.

Πασπαλίζουμε με τις φλοίδες από το πεκορίνο.

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγγινάρες τουρσί από την Τήνο!
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: