Ελληνικό cheesecake με κατίκι και Μυζήθρα
Το αυθεντικό cheesecake φτιαγμένο με ελληνικά τυριά!
Συστατικά:
Για τη κρέμα
600 γρ. κατίκι
600 γρ. μυζήθρα
4 φύλλα ζελατίνας
300 γρ. ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive 400 γρ.
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε τη βάση με τα μπισκότα. Τα τρίβουμε στο πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα απλώνουμε σε στρογγυλό ταψί .
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Για τη κρέμα χτυπάμε τα δυο τυριά στο μίξερ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος. Κρατάμε 1/3 φλ. κρέμα και τη ζεσταίνουμε για να λιώσουμε τελείως τη μουσκεμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε τη ζελατίνα με το μείγμα των τυριών και απλώνουμε στο ταψί.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί για να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο η σάλτσα με φρέσκιες φράουλες (χτυπάμε στο μπλέντερ φράουλες με λίγη ζάχαρη και ελάχιστο χυμό λεμονιού).
Από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Κάθε Μέρα Σεφ"