BACK

Ελληνικό cheesecake με κατίκι και Μυζήθρα

Το αυθεντικό cheesecake φτιαγμένο με ελληνικά τυριά!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τη κρέμα
600 γρ. κατίκι
600 γρ. μυζήθρα
4 φύλλα ζελατίνας
300 γρ. ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος

Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive 400 γρ.
80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τη βάση με τα μπισκότα. Τα τρίβουμε στο πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα απλώνουμε σε στρογγυλό ταψί .

Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Για τη κρέμα χτυπάμε τα δυο τυριά στο μίξερ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος. Κρατάμε 1/3 φλ. κρέμα και τη ζεσταίνουμε για να λιώσουμε τελείως τη μουσκεμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε τη ζελατίνα με το μείγμα των τυριών και απλώνουμε στο ταψί.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί για να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο η σάλτσα με φρέσκιες φράουλες (χτυπάμε στο μπλέντερ φράουλες με λίγη ζάχαρη και ελάχιστο χυμό λεμονιού).

Από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Κάθε Μέρα Σεφ"

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά cheesecake, σερβιρισμένα σε μπολάκια.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: