Γαρίδες με σκόρδο, άνηθο, λεμόνι και μυζήθρα
Οι γαρίδες συνδυάζονται πολύ ωραία με το παντζάρι. Το σουφλέ όμως αυτό από παντζάρι μπορεί να συνοδεύσει τέλεια και άλλα θαλασσινά όπως καραβίδες αλλά και καλαμάρι ψητό.
Συστατικά:
- 16 γαρίδες μεγάλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι άνηθο
- χυμό από 3 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Ίου)
Για το σουφλέ παντζάρι
- 150 γρ. παντζάρια βρασμένα
- 100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Ίου)
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μικρά ντοματάκια
- γλυκιές πιπεριές
Οδηγίες:
Για τις γαρίδες
Tρίβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό τις γαρίδες για 3-4 ώρες.
Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου με όλα τα υγρά της μαρινάδας.
Στραγγίζουμε την μαρινάδα και τη χτυπάμε με τη μυζήθρα στο μπλέντερ για να γίνει μια πηχτή πάστα.
Για το σουφλέ παντζάρι
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από το σουφλέ του παντζαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Γαρνίρουμε με τοματάκια και γλυκιές πιπεριές.