Κέικ μήλου
Καθησυχαστική γεύση μήλου! Αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό σοκολάτας, βανίλιας ή ακόμα καλύτερα κανέλας.
Συστατικά:
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. σκούρα ζάχαρη
5 αβγά
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
1 ½ φλ. γάλα
2 μεγάλα ξινόμηλα
1 κ.σ. κανέλα
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ.
2. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα
3. Δουλεύοντας συνεχώς τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
4. Αλείφουμε με λάδι τη φόρμα και αδειάζουμε μέσα το ¼ από το μείγμα.
5. Απλώνουμε πάνω του το 1/3 από τις φέτες των μήλων και πασπαλίζουμε με το 1/3 της κανέλας. Συνεχίζουμε το ίδιο εναλλάξ, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά και να καλυφθούν στο τέλος τα μήλα με τη ζύμη.
6. Ψήνουμε για 60 λεπτά.
7. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.