Λαβράκι πανέ με κρίταμα
Μια συνταγή του σεφ Μπαξεβάνη που αξίζει να την δοκιμάσετε. Είναι και εύκολη και gourmet!
Συστατικά:
1 κιλό φιλέτο από μικρά λαυράκια
½ κιλό τριμμένη φρυγανιά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές κουρκουμά
Για τον χυλό:
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά corn flour
1 φλιτζάνι νερό
Για τη σάλτσα πορτοκάλι:
½ αχλάδι ψιλοκομμένο
50 γρ τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πιπερίτσα καυτερή
Χυμό από 4 πορτοκάλια
1 φούντα κρίταμα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Ετοιμάζω έναν νερουλό χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι, το corn flour και το νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη φρυγανιά μαζί με το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τον κουρκουμά.
Στη συνέχεια ετοιμάζω τη σάλτσα πορτοκάλι. Τσιγαρίζω σε λίγο βούτυρο το ψιλοκομμένο αχλάδι και προσθέτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τη ζάχαρη και τη καυτερή πιπερίτσα. Σβήνω με τον χυμό πορτοκάλι. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα και στη συνέχεια τη χτυπάω στο multi.
Ζεματάω τις φούντες κρίταμα, τις κρυώνω και τις αφήνω στην άκρη.
Πανάρω τα φιλέτα λαυράκι μόνο απ την μια πλευρά , αυτή του δέρματος, βουτώντας τα στο χυλό και μετά στην φρυγανιά. Τηγανίζω το λαυράκι απ την πλευρά του δέρματος να τραγανίσει, κι ελαφριά απ την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθεί. Σερβίρω τα φιλέτα λαυράκι επάνω στη σάλτσα πορτοκάλι και γαρνίρουμε με το κρίταμα