BACK

Μπιφτέκι με κολοκύθι

Προσθέτοντας κολοκύθι στο μπιφτέκι, προσθέτουμε στην ουσία υγρασία έτσι ώστε να μην στεγνώσει το κρέας και επιτυγχάνουμε ένα  πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι πελτέ
λίγο αλατοπίπερο
1 αβγό, χτυπημένο
200 γρ. κολοκυθάκι, τριμμένο και στραγγισμένο καλά

Για τη σάλτσα
100 γρ. άπαχο γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού
κάππαρη
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

Ανακατεύετε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το αβγό και το κολοκυθάκι και σχηματίζετε 4 μεγάλα μπιφτέκια.

Αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά. Ψήνετε στο γκριλ κάδε πλευρά για 8 λεπτά περίπου.

Αναμειγνύετε το γιαούρτι με την κάππαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το πιπέρι. Περιχύνετε τα μπιφτέκια με το μείγμα αυτό και σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Διατροφικά στοιχεία: Πρωτεΐνη, Φυτικές ίνες, Βιταμίνη C

Tips

Τζατζίκι, τυροκαυτερή ή όποια άλλη ντιπ ταιριάζει για συνοδεία.