Παγωτό με τρούφα
Ενδιαφέρον και πρωτότυπο παγωτό με τη μοναδική γεύση της τρούφας!
Συστατικά:
1/2 lt γάλα
½ lt κρέμα γάλακτος
3 μέτριες τρούφες (μανιτάρια)
8 κρόκοι αβγών
250 γρ ζάχαρη
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τις τρούφες και αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά 30-40 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά και προσέχοντας να μην πάρει βράση.
2. Αφαιρούμε τις τρούφες, τις σκουπίζουμε καλά. Τρίβουμε στον τρίφτη ή ψιολοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με μαχαίρι.
3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα με τη κρέμα και ανακατεύουμε.
5. Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
6. Προσθέτουμε τις τριμμένες τρούφες και αφήνουμε να κρυώσει.
7. Αν έχουμε παγωτομηχανή συνεχίζουμε με τις οδηγίες της συσκευής. Διαφορετικά βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε 5-6 ώρες. Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε ανά διαστήματα ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι.