Σολομός με ψιλοκομμένα λαχανικά στο φούρνο
Δημοσιέυτηκε: Wed, 01/07/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:14
Ο βασιλιάς των ψαριών στο φούρνο με φρέσκα λαχανικά που του δίνουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους.
Συστατικά:
1 κιλό σολομό σε φέτες
750 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά κατεψυγμένα ή φρέσκα (φασολάκια, αρακά, καρότο, πιπεριά πράσινη και κόκκινη)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
από ένα ματσάκι μαϊντανό
3 κλωναράκια από ένα σέλινο
5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες μέτριες, ελαφρώς ώριμες
8 κουταλιές λάδι
2 κοφτά κουταλάκια κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο.
- Πλένουμε τις φέτες του ψαριού.
1. Ρίχνουμε στη χύτρα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σέλινο, το σκόρδο, το λάδι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ? της κούπας νερό και τα αχνίζουμε όλα μαζί για 4-5 λεπτά
2. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και το κανονικό αλάτι, μισή κούπα νερό και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε, κλείνουμε τη χύτρα, και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
3. Στρώνουμε στη μέση ενός ταψιού διαμέτρου 38 εκ. τις φέτες του ψαριού.
4. Ρίχνουμε τριγύρω τα βρασμένα λαχανικά με τα υγρά τους και ρίχνουμε πιπέρι.
5. Ανάβουμε το φούρνο στους 300?C, τοποθετούμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου και αφήνουμε για 35 λεπτά.
6. Ανεβάζουμε το ταψί στη μεσαία σκάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο και βγάζουμε το φαγητό, όταν θα έχει ακόμη αρκετά υγρά.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: