BACK

Σούπα κόκκινης φακής

Μια υγιεινή και εύγεστη σούπα που όταν την διαβάζετε θα σας φανεί λίγο παράξενη αλλά όταν την δοκιμάσετε θα σας ενθουσιάσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

1 ½ φλιτζάνι κόκκινες φακές
8 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
2 κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
3 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σούπας αλάτι
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
6 φέτες ψωμί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Πλύνετε τις φακές. Βάλτε τις στο ζωμό κρέατος μαζί με 1 φλιτζάνι νερό.

Αφήστε να βράσει για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε τις από σουρωτήρι.

Λειώστε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και τηγανίστε ελαφρώς για 7-8 λεπτά.

Προσθέστε το αλεύρι. Αφήστε να ροδίσουν για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα στο ζωμό κρέατος με τον πουρέ από φακές.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσουν.

Χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με κρύο γάλα.

Προσθέστε το στην σούπα που βράζει και ανακατέψτε καλά. Σβήστε τη φωτιά μόλις αρχίσει να βράζει.

Σερβίρετε με κυβάκια ψωμιού τηγανισμένα σε λάδι.