Σούπα με σελινόριζα
Σουπίτσα για τα χειμωνιάτικα κρύα.
Συστατικά:
250 έως 350 γρ. σελινόριζα
250 γρ. πατάτες
1 λίτρο ζωμός μοσχαρίσιος
2 κρόκοι αυγών
50 γρ. φρέσκο βούτυρο ή ½ φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος light
Οδηγίες:
Καθαρίζετε και κόβετε όπως-όπως σέλινο και πατάτες. Τα βάζετε να βράσουν με το ζωμό για καμιά σαρανταριά λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Τα περνάτε απ' τη μηχανή του πουρέ.
Τα ξαναβάζετε στη φωτιά κι ώσπου να πάρουν βράση ανακατεύετε σ' ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους. Τους προσθέτετε σιγά-σιγά με μια κουτάλα σερβιρίσματος την καυτή σούπα.
Για να μην κόψουν, πρέπει να τ' ανακατεύετε συνέχεια. Βγάζετε τη σούπα απ' τη φωτιά και της προσθέτετε το μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας πάντα.
Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά βγάλτε τη μόλις δείτε πως πλησιάζει να βράσει, γιατί υπάρχει πάλι κίνδυνος να κόψει το αυγό.
Της ρίχνετε αμέσως το βούτυρο ή την κρέμα γάλακτος μαζί με μια πρέζα πιπέρι, την ανακατεύετε και τη σερβίρετε. Δοκιμάστε γι' αλάτι.