Τηγανητές μελιντζάνες
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/30/2013 - 12:28
Από τα εκ των ων ουκ άνευ του καλοκαιρινού τραπεζιού και όχι μόνο. Ειδικά αν συνοδεύονται με τζατζίκι και μπυρίτσα ή ουζάκι!
Συστατικά:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες.
- Τις αφήνουμε με αλάτι σε ένα σουρωτήρι για 20-30 λεπτά
- Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε.
1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μια-μια και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3. Αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: