BACK

Τηγανητές μελιντζάνες

Από τα εκ των ων ουκ άνευ του καλοκαιρινού τραπεζιού και όχι μόνο. Ειδικά αν συνοδεύονται με τζατζίκι και μπυρίτσα ή ουζάκι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες.
  • Τις αφήνουμε με αλάτι σε ένα σουρωτήρι για 20-30 λεπτά
  • Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε.

1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.

2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μια-μια και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

3. Αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.