Φασολάκια μαυρομάτικα με τηγανητό τελείωμα
Αυτή η συνταγή τρώγεται σαν πεντανόστιμη καλά χυλωμένη σούπα. Μια εναλλακτική πρόταση για το τηγανητό τελείωμα είναι τα τηγανητά ψωμάκια. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε κομμένα τετράγωνα ψωμάκια με βούτυρο. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο πιάτο και σερβίρουμε από πάνω τα φασολάκια ζουμερά.
Συστατικά:
½ κιλό φασολάκια μαυρομάτικα
1 χούφτα ρύζι σούπας
2-3 κρεμμύδια ξερά
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. λάδι
αλάτι
ξύδι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα φασολάκια για περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα (για να πάρουν 2-3 βράσεις). Στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε.
2. Βράζουμε πάλι λίγο νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
Το τηγάνισμα
1. Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Τα σβήνουμε με μπόλικο ξύδι και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια.