Παϊδάκια με σάλτσα από ελιές αντζούγιες και δενδρολίβανο
Παϊδάκια όπως δεν τα έχετε συνηθίσει! Στην κατσαρόλα με αρωματικά και τη νοστιμιά της αντσούγιας, με την οποία μην είστε καχύποπτοι! Δίνει όλη τη γεύση, χωρίς να μυρίζει στο ελάχιστο ψάρι! Το δεντρολίβανο και το πορτοκάλι αναδεικνύουν το κρέας μας!
Συστατικά:
1 ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
4 αντσούγιες
½ ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μισοψηθεί.
2. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
3. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
4. Βάζουμε τις ελιές, τις αντζούγιες πολτοποιημένες, το δενδρολίβανο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι,
5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται το αλάτι.
6. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και όταν αρχίσει να πήζει η σάλτσα ρίχνουμε και το βούτυρο παγωμένο και ανακατεύουμε καλά.