BACK

Παντζαρόσουπα κρέμα με «παγάκια» γιαουρτιού

Τα παγάκια γιαουρτιού είναι ίσως από τα πιο όμορφα γαρνιρίσματα που υπάρχουν για να στολίσουν την υπέροχη αυτή σούπα της σεφ Νικολάου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
800 ml ζωμός κοτόπουλου
2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
100 ml χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα «παγάκια» γιαουρτιού
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Οδηγίες:

«Παγάκια» γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον άνηθο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι αδειάζω το μείγμα σε παγοθήκες (όχι σε σακουλάκια-παγοθήκες γιατί το μείγμα δεν είναι ρευστό και δεν θα γεμίσουν εύκολα). Βάζω τις παγοθήκες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Σούπα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα παντζάρια με το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Ανακατεύω και σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου.
Προσθέτω και τις πατάτες και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω τη σούπα για 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και νοστιμίζω με αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω.
Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ και τη μοιράζω αμέσως σε βαθιά πιάτα ή σε ατομικά μπολάκια. Βάζω από 1 - 2 «παγάκια» γιαουρτιού σε κάθε μερίδα και τα αφήνω να λιώσουν στην καυτή σούπα. Σερβίρω αμέσως.

Tips

Για πιο διαιτητικό αποτέλσμα επιλέγουμε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά