Πάπια με ρέβες
Νόστιμο πιάτο που το κρέας της πάπιας το κάνει αρκετά gourmet. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε πιο καθημερινό χρησιμοποιώντας κοτόπουλο και να εκμεταλλευτείτε την πρωτοτυπία της ρέβας ως συνοδευτικό.
Συστατικά:
1 πάπια (περίπου 1.8 -2 κιλά)
1 1/2 κιλό μικρές ρέβες
2 πράσα
4 κ. σ. βούτυρο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι ή 2 κ. σ. ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλ. ζωμό κότας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Οδηγίες:
1. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια εξωτερικά και βάζουμε στην εσωτερική κοιλότητα το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο.
2. Σωτάρουμε για 10 λεπτά στο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
3. Αφαιρούμε το λίπος που έχει μαζευτεί στην κατσαρόλα.
4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
5. Μεταφέρουμε την πάπια σε ταψί, προσθέτουμε τα υγρά της κατσαρόλας και τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180°C για 60-90 λεπτά περίπου.
6. Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε, πλένουμε καλά και βράζουμε τις ρέβες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
7. Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα σωτάρουμε σε 1-2 κ. σούπας βούτυρο.
8. Προσθέτουμε τις ρέβες κομμένες στη μέση και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
9. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ταψί με τη πάπια στα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.