Ριζότο με σπανάκι και porcini
Η υγρασία από το σπανάκι μαζί με τον ζωμό από τα porcini, θα απογειώσουν την γεύση του risotto!
Συστατικά:
2 φλιτζάνια ρύζι Arborio
5 φλιτζάνια ζωμός ζεστός
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κρεμμύδι
100 γρ. μανιτάρια porcini αποξηραμένα
60 γρ. βούτυρο
κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
παρμεζάνα
Οδηγίες:
Σοτάρετε το ρύζι με 40 γρ. βούτυρο. Προσθέτετε το ζωμό. Ένα φλιτζάνι στην αρχή, μόλις το απορροφήσει, άλλο ένα και συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Θέλει γύρω στα 20 λεπτά. Ζεματάτε τα μανιτάρια για 1 λεπτό. Ζεματάτε το σπανάκι και το σουρώνετε καλά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο βούτυρο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτετε το σπανάκι και τα μανιτάρια. Μόλις σωθούν τα νερά, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ρύζι στο μείγμα και γυρίζετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σερβίρετε. Για γαρνιτούρα τρίβετε παρμεζάνα στο κέντρο του πιάτου.