BACK

Σοκολατένιο γλυκό με μανταρίνι

Ένα γλυκό που ακούγεται περίπλοκο αλλά στην ουσία είναι εύκολης εκτέλεσης. Ο συνδυασμός σοκολάτα μανταρίνι αποδεικνύεται καλύτερος κι από πορτοκάλι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή 
4 κρόκους
3 μανταρίνια
200 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
30 ml (2 κουταλιές) σταφίδα σουλτανίνα
φλούδες σοκολάτας, για το γαρνίρισμα

Για τη σως
30 ml (2 κουταλιές) Cointreau
120 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Οδηγίες:

Βουτυρώνετε μία μακρόστενη φόρμα κέικ 450 γρ. και τη στρώνετε με διάφανη μεμβράνη. Κόβετε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
Ρίχνετε σ' ένα μπολ τη σοκολάτα και τους κρόκους και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
Αφαιρείτε από το μανταρίνι τη φλούδα, την καθαρίζετε από τη λευκή ψίχα και την κόβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Προσθέτετε τις λωρίδες μανταρινόφλουδας στο μείγμα σοκολάτας, την κρέμα  και τις σταφίδες. Χτυπάτε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνετε στη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφαιρείτε την ψίχα και τη μεμβράνη από τα μανταρίνια και τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες.

Ετοιμάζετε τη σως. Ρίχνετε το Cointreau στην κρέμα και ανακατεύετε. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, την αναποδογυρίζετε και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη. Κόβετε το γλυκό σε φέτες και σερβίρετε με λίγη σως, φέτες μανταρινιού και φλούδες σοκολάτα
 

Tips

Οι φέτες μανταρινιού μισοβουτηγμένες σε σοκολάτα αποτελούν ωραία διακόσμηση. Χρησιμοποιήστε μικρές φέτες. Τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις βουτάτε μέχρι τη μέση σε λιωμένη σοκολάτα. Κατόπιν, τις αφήνετε να στεγνώσουν σε χαρτί ζαχαροπλαστικής.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: