Σορμπέ Φραγκόσυκου
Το φραγκόσυκο είναι ένα φυτό που καλό θα ήταν όποιος έχει σπίτι στην εξοχή να το φυτέψει στις γωνίες του οικοπέδου του. Εκτός του ότι θεωρείται ότι έχει πολύ καλό feng shui, η ανάγκη του φυτού για νερό είναι ελάχιστη, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πότισμα όσο θα λείπετε!
Η γεύση του θυμίζει τροπικά φρούτα πράγμα καθόλου παράξενο, μια και η προέλευση του είναι το Μεξικό. Στην Κρήτη τα ονομάζουν παπουτσόσυκα από το σχήμα που έχουν τα φύλλα τους.
Συστατικά:
10 φραγκόσυκα ώριμα
1 φλυτζάνι απλό σιρόπι φτιαγμένο με ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού
χυμό ενός λάιμ
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα φραγκόσυκα. Κόβουμε τις δύο άκρες και μετά κάνουμε μια χαραγματιά κατά μήκος του φρούτου.
Έτσι ξεφλουδίζουμε εύκολα και βγάζουμε τον πολτό.
Ρίχνουμε όλο τον πολτό μέσα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε το φρούτο.
Περνάμε από σίτα και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το σιρόπι και το χυμό λάιμ έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τον χυμό στην παγωτομηχανή.
Ακολουθούμε τις οδηγίες της μηχανής μας για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα στην υφή της sorbet μας.