Σπαράγγια με σουσάμι
Τα σπαράγγια είναι από τα πιο εκλεκτά λαχανικά της άνοιξης και μαγειρεύοντας τα με σουσάμι γίνονται ακόμα πιο λαχταριστά κι ας παραμένουν υγιεινά.
Συστατικά:
500 γρ. πράσινα σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή μπαλσάμικο (ό,τι προτιμάτε)
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, ελαφρώς καβουρντισμένο,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι, τριμμένο
Οδηγίες:
Ξεφλουδίζετε και πλένετε τα σπαράγγια κάτω από το νερό. Αφαιρείτε το σκληρό τμήμα του μίσχου και κόβετε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε τα σπαράγγια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα βράζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύετε και τηγανίζετε για ένα λεπτό και εν συνεχεία προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τα κομμάτια του σπαραγγιού. Ανακατεύετε ελαφρά και τηγανίζετε τα σπαράγγια για τρία ακόμη λεπτά, προτού προσθέσετε το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα, βάζετε τα σπαράγγια σε ένα ζεστό πιάτο και τα πασπαλίζετε με άφθονο σουσάμι.