BACK

Ξιφίας μαριναρισμένος καρπάτσιο

Ένας ιδιαίτερο μεζές με το καταπληκτικό αυτό ψάρι να «μαγειρεύεται» στο αλάτι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τα αρωματικά και να δίνει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.  

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.1 (8 votes)

Συστατικά:

 

1 κιλό φιλέτο ξιφία
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. χοντρό αλάτι
200 γρ. κόκκινα κρεμμύδια
100 γρ. ψιλοκομμένο κλαράκι σέλινου-σέλερυ
300 γρ. λεμόνια κομμένα σε φέτες
1 γεμάτο κλαδάκι δεντρολίβανο
2 κλαδάκια άνηθο
μερικούς κόκκους άσπρο πιπέρι

Οδηγίες:

 

1.Τρίβουμε τα φιλέτα ξιφία με το χοντρό αλάτι και τη ζάχαρη.
2.Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και τα αλλάζουμε πλευρά κάθε 6 ώρες.
3.Βγάζουμε τα φιλέτα ξιφία από τη σαλαμούρα και τα πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Τα σκουπίζουμε.
4.Βάζουμε τα φιλέτα του ξιφία σ’ ένα πυρέξ μαζί με τα λαχανικά, το λεμόνι και τα αρωματικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 36-60 ώρες το λιγότερο (μάξιμουμ 60 ώρες) να μαριναριστούν.
5.Σερβίρουμε κομμένα σε λεπτές φέτες με μια επιλογή από γλυκά και πικρά λαχανικά περιχυμένα με λαδολέμονο.

Tips

Ιδανική συντροφιά για ουζάκι!