Ζεστή σαλάτα με κουκιά & τυρί φέτα
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας.
Συστατικά:
900 γρ. κουκιά, ξεφλουδισμένα, ή 350 γρ. ξεφλουδισμένα κουκιά κονσέρβας
60 ml / 4 κ.σ. ελαιόλαδο
175 γρ. μικρές ώριμες οβάλ τομάτες, κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
115 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
45 ml / 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
12 μαύρες ελιές
αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι
φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο, για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Μαγειρέψτε τα κουκιά σε βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι και προσθέστε τις τομάτες και το σκόρδο. Αφήστε τα στη φωτιά, μέχρι να αρχίσουν οι τομάτες να αλλάζουν χρώμα.
Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε τα υλικά για 1 λεπτό.
Αναμίξτε τα με τα στραγγισμένα κουκιά, τον άνηθο, τις ελιές και αλατοπίπεροστε. Σερβίρετε γαρνιρισμένη με άνηθο.