Συνήθως το κοτόπουλο σχάρας είναι αφυδατωμένο και στεγνό, και πολλές φορές το μασάμε και νομίζουμε ότι τρώμε άχυρα.
Το στήθος στεγνώνει πιο γρήγορα σε αντίθεση με το μπούτι, όταν όμως ψηθεί σωστά το γευστικό αποτέλεσμα είναι άριστο.
Μέσα από το video θα προσπαθήσω να σας δείξω πως ψήνω το στήθος κοτόπουλου σχάρας . Του δώσαμε χρώμα σε σκεύος το οποίο η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή 250 o
Και το σκεύος αλλά και η πρώτη ύλη πάντα είναι ελαφρώς λαδωμένες. Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε με όποιο μυρωδικό θέλετε, όπως δενδρολίβανο, φασκόμηλο, κι ακόμα καλύτερα να έχετε μαρινάρει από πριν το κρέας με το μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Το φιλέτο από την στιγμή που δεν έχει την πέτσα πάνω η οποία το προστατεύει πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν το διαχειριζόμαστε σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν θέλουμε να αφυδατωθεί κανένα σημείο από την σάρκα του . Στην συνέχεια το τοποθετούμε στον φούρνο στους 180οc για 9 με 10 λεπτά.
Πως θα ψήσουμε τέλεια ένα φιλέτο κοτόπουλο
Ο chef Χριστοφίδης μας εξηγεί βήμα βήμα πώς να ψήσουμε ένα κοτόπουλο σχάρας κρατώντας το τρυφερό και ζουμερό, και μάλιστα χωρίς να κρατήσουμε την πέτσα του!
Tips
Γιατί στον φούρνο ? Διότι η θερμοκρασία θα διαχέεται ομοιόμορφα στο κοτόπουλο και θα επιτύχουμε ένα τέλειο ψήσιμο.
Κατηγορία: