BACK

Brownies με τριών ειδών σοκολάτα και τσίλι

Τα Brownies είναι ίσως από τα πιο νόστιμα κέικ, και δεν θέλουν καθόλου κόπο αλλά ούτε πολύ ώρα για να γίνουν. Πιο σοκολατένιο Brownie δεν θα έχετε ξαναφάει!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

375 βούτυρο φρέσκο ανάλατο
250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης χωρίς αλάτι χοντροκομμένο
6 αυγά, καλύτερα της ποικιλίας "από αχυρώνα" ή ακόμα καλύτερα βιολογικά
450 ζάχαρη καστανή
150 σοκολάτα κουβερτούρα
40 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
40 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια
1/4 κ.κ. καυτερό τσίλι τριμμένο

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ με το εργαλείο "φτερό" σε σιγανή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν χωρίς να φουσκώσουν για δέκα λεπτά περίπου. 
Σε μικρό κατσαρολάκι με χοντρό πάτο, λιώνουμε το βούτυρο και την στιγμή που αρχίζει και βράζει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας μέσα στα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα χεριού χωρίς να παίρνει αέρα το μείγμα.
Βάζουμε μέσα τα αμύγδαλα, την λευκή σοκολάτα και την σοκολάτα γάλακτος.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι ή σε ακόμα καλύτερα σε φόρμα σιλικόνης.
Ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με την υφή που θέλουμε να έχουν τα brownies. Όταν το βγάλετε πρέπει να είναι υγρό μέσα διότιέτσι  όταν κρυώσει το brownie μέσα θα γίνει μαστιχωτό, κι αυτό είναι το σωστό αποτέλεσμα. Αν το ψήσετε πολύ, θα γίνει στεγνό, πιο κοντά στα ελληνικά κέικ. 

 

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την λευκή σοκολάτα και την σοκολάτα γάλακτος με σοκολατένια m & m ' s.
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: