BACK

Charlotte με ροδάκινα και ξύδι μάνγκο

Μια εξαιρετική και πρωτότυπη συνταγή για ατομικές charlotte με γέυση από ξύδι μάνγκο!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

16 σαβαγιάρ
4 πολύ ώριμα ροδάκινα  (ή 8 βερίκοκα ή 2 μεγάλα μάνγκο)

για την κρέμα
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
100 γρ. ζάχαρη άχνη

για το σιρόπι
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λοβό βανίλιας (προαιρετικά)
10 κουταλιές Ξύδι Μάνγκο Oliviers&Co.
2 κ.σ.  ρούμι καλής ποιότητας
1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το νερό και το Ξύδι Μάνγκο Oliviers & Co. σε μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 

2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σιρόπι τη βανίλια μαζί με το ρούμι. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (ή τα βερίκοκα ή τα μάνγκο) και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

4. Σε μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει  υποκίτρινο και αφράτο.

5. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι το  μείγμα να γίνει απαλό.

6. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών και ενσωματώνουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε.

7. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι και τα τοποθετούμε όρθια ώστε να καλύψουν το εσωτερικό 4 ποτηριών.

8. Μοιράζουμε την κρέμα στα 4 ποτήρια και ρίχνουμε  πάνω  τα κομμένα  ροδάκινα, περιχύνοντας με το υπόλοιπο σιρόπι τα φρούτα. Βάζουμε τις σαρλότ στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.