BACK

Μακαρόνια με σκόρδο και ντομάτα

Η Ελληνική παραλλαγή του aglio e olio που σίγουρα θα νοστιμίσει τη νηστεία σας!
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 3 φλ. νερό
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή αντίστοιχα καλοκαιρινά ντοματίνια
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Οδηγίες:

Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε με το λάδι.

Προσθέτουμε το νερό. την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
 
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νέρο ακόμη.