BACK

Εύκολη μαρμελάδα με κάστανα και ρούμι

Μία μαρμελάδα που θα αλλάξει με την γεύση της τα πρωινά σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κιλό ζάχαρη
2 φλ. νερό
100 γρ.  μαύρο ρούμι Τζαμάϊκας

Οδηγίες:

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και το αλάτι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε τα καθαρίζουμε και τα λιώνουμε αλλά αφήνοντας μικρά κομματάκια.
Βράζουμε τα κάστανα και τη ζάχαρη μαζί με το νερό για περίπου σαράντα λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα.

 

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: