Ντοματόσουπα από την Ισπανία
Μια σούπα που μοιάζει με το αγαπημένο gazpacho, καθώς επίσης τρώγεται κρύα, ωστόσο εδώ τα υλικά μας είναι μαγειρεμένα. Το τηγάνισμα στις ντομάτες δίνει μια καταπληκτική γεύση, ενώ ο βασιλικός, το κρασί και το σκόρδο δημιουργούν το ιδανικό μεσογειακό πάντρεμα!
Συστατικά:
450 γρ. ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
πράσινες και μαύρες ελιές κομμένες
1 σκελίδα σκόρδου
κομμένος μαϊντανός
φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. κόκκινο κρασί
½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
πάπρικα
αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν (προσθέτουμε λάδι αν χρειαστεί).
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού ανάλογα με την προτίμησή μας.
4. Βάζουμε το λιωμένο σκόρδο και το κρασί.
5. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό αν η σούπα είναι πολύ πηκτή.
6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε γαρνιρισμένη με κομμένες ελιές και μαϊντανό.