Ταλιατέλες με καβουρμά, πράσα και ντομάτα
Δυνατή γεύση και έντονες χροιές από τον καβουρμά και το πράσο.
Συστατικά:
500 γρ ταλιατέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
200 γρ καβουρμά
800 γρ ντομάτες κονκασέ
½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
½ μάτσο μαϊντανό
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
100 γρ γραβιέρα
Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια, σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε για 5 λεπτά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 15-20 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στην σάλτσα το γιαούρτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.