BACK

Τσίζ κέικ με γιαούρτι φραμπουάζ και μπλούμπερι

Ένα γρήγορο και γευστικό τσιζ κέικ με την υπέροχη γεύση από το γιαούρτι και την γλύκα του φραμπουάζ

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (7 votes)

Συστατικά:

Για την κρέμα

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
φύλλα ζελατίνας περίπου 9-10 γραμμάρια
3 βανίλιες σκόνη
​100 γρ  μαυροδάφνη Πατρών

 

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Για την διακόσμηση

200 γρ φραμπουάζ

300 γρ μπλούμπερι

Οδηγίες:

Για την βάση

Σπάμε όλα τα μπισκότα σε ένα πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.

Τα απλώνουμε στην βάση μίας φόρμας και πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας ενιαίος πάτος από μπισκότα. 

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά ή και στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

 

Για την κρέμα

Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το μασκαρπόνε απ' το ψυγείο να μαλακώσει.
Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το μασκαρπόνε  μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες
​Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαυροδάφνη και την ζεσταίνουμε.
Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στίβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεσή μαυροδάφνη.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
Προσθέτουμε στο μείγμα μερικά από τα φρούτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Συναρμολόγηση

Βγάζουμε την φόρμα με την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε επάνω την κρέμα.

Στρώνουμε καλά την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το τσέρκι της φόρμας και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα.

 


 Αντί για μαυροδάφνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα γλυκό Σαμιώτικο κρασί !!!