Φασόλια τσαουλιά τουρσί
Δημοσιέυτηκε: Thu, 01/08/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:27
Ωραίος μεζές να τον απολαύσετε σκέτο με ουζάκι ή για να νοστιμίσει τη σαλάτα σας!
Συστατικά:
1 κιλό φασόλια τσαουλιά
2 κεφάλια σκόρδο
1 μάτσο σέλινο
1 μάτσο μαϊντανό
1 πράσο μεγάλο
κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ολόκληρο μαύρο πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνης
4 κ.σ. ζάχαρη
ξίδι
άλμη
ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια.
1. Σε νερό που βράζει, ζεματίζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια σε σουρωτήρι.
2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα υλικά με τα φασόλια, ραντίζουμε με ξίδι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη δάφνη και προαιρετικά μια καυτερή πιπεριά.
4. Τοποθετούμε τα υλικά σε βάζο, προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και την ανάλογη ποσότητα άλμης, έτσι ώστε να καλύπτονται εντελώς τα λαχανικά. Η επιφάνεια του υγρού πρέπει ν’ απέχει 4 δάχτυλα από το στόμιο του βάζου.
5. Προσθέτουμε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο, κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε για 1 εβδομάδα πριν τα καταναλώσουμε.
Tips
Διατηρούνται εκτός ψυγείου 8 μήνες περίπου.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: