Φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητά σε κουρκούτι μπύρας
Τα φιλέτα τηγανητού μπακαλιάρου είναι μία κλασσική συνταγή για τηγανητό ψάρι σε κουρκούτι.
Τα μεγάλα ψάρια με λευκό κρέας και λίγα κόκαλα είναι ιδανικά για τη συνταγή αυτή.
Συστατικά:
1 φλ. μπύρα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
4 φιλέτα μπακαλιάρου των 180 γραμ.
Για τη πικάντικη σαλάτα λάχανο
4 φλ. άσπρο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ξίδι λευκού κρασιού
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2/3 φλιτζανιού αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε την μπύρα ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1,20 εκατοστά ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
3. Απλώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα πιάτο.
4. Καλύπτουμε και τις δύο πλευρές των φιλέτων ψαριού με αλεύρι και στη συνέχεια βουτάμε στο κουρκούτι.
5. Τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά και αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
Για τη σαλάτα
1. Ανακατεύουμε το λάχανο, τα καρότα, το σκόρδο και το μαϊντανό σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
2. Χτυπάμε το ξίδι, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν κρέμα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
3. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το ψάρι.