Γιαουρτόπιτα με σάλτσα βύσσινου
Ένα δροσερό γλυκό του σεφ Παρλιάρου γεμάτο δροσιά και γλύκα με το πιο νόστιμο γαλακτομικό της Ελλάδας, το γιαούρτι.
Συστατικά:
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για τη γέμιση
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
500 γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
Για τη σάλτσα βύσσινου
100 γρ. ζάχαρη
600 γρ. βύσσινα, αποπυρηνωμένα, ελαφρώς ζεσταμένα για λίγα λεπτά
σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (για να μην παγώσει η καραμέλα)
Οδηγίες:
Βάση: Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 - 5 εκ., πιέζοντάς τα για να δημιουργηθεί μια βάση.
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά στους 190 ° C, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
Σάλτσα βύσσινου: Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε τα ζεσταμένα βύσσινα και τα σοτάρουμε μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα αλλά και τη σάλτσα με τα βύσσινα να κρυώσουν ελαφρώς και, πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την πίτα με τη σάλτσα.