Χούμους με αρακά
Δημοσιέυτηκε: Wed, 05/09/2012 - 13:54 || Ενημερώθηκε: Fri, 03/15/2024 - 11:19
Μια εύκολη αλλά αυθεντική συνταγή! Απολαύστε συνδυάζοντας την με ένα λευκό καλό κρασί.
Συστατικά:
250 γρ. αρακάς
1 σκελίδα σκόρδο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ξερός δυόσμος
2 κ.σ. ταχίνι
αλάτι, πιπέρι
φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
2. Στραγγίζουμε και βάζουμε τον αρακά στο πολυμίξερ.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το δυόσμο, το ταχίνι και λίγο πιπέρι.
4. Πολτοποιούμε το μείγμα και σερβίρουμε το με τα φύλλα του βασιλικού επάνω σε παξιμαδάκια.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: