Κρέμα Γιαουρτιού
Δημοσιέυτηκε: Wed, 02/22/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 10/06/2016 - 08:54
Μια κρέμα με πολύ ξεχωριστά αρώματα που θα σας ενθουσιάσει! Ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικα απογεύματα! Τα παιδιά θα την αγαπήσουν επίσης. Χρησιμοποιείστε βιολογικά αβγά κατά προτίμηση. Συνταγή από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Eύκρατες Γεύσεις"
Συστατικά:
400 γρ. γιαούρτι σακούλας
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αβγών
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κομμάτι τουλπάνι
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη τριαντάφυλλου
φράουλες
Οδηγίες:
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα που την έχουμε στρώσει με τουλπάνι, που θα μας βοηθήσει να την ξεφορμάρουμε και θα της δώσει σχήμα στην επιφάνειά της.
-
Αφήνουμε το γλυκό για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε με ζάχαρη τριαντάφυλλου και φράουλες.
Tips
Μπορούμε να την σερβίρουμε με κάθε είδος σιροπιού ή μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: