BACK

Μοσχαρίσια μπριζόλα με κρέμα τυρί και Blue Cheese

Μια ωραία συνταγή για κρέας με έντονη γεύση που μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή αν επιλέξουμε τυρί κρέμα με blue cheese ή απλώς αν επιλέξουμε να προσθέσουμε λίγο blue cheese στη σάλτσα μας. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει και σε ένα δείπνο για δύο. Ειδικά αν αυτός που μαγειρεύει είναι ο άντρας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
8 κ.σ. blue cheese
1/2  φλ. φρέσκο γάλα
1 κ.γλ.  μουστάρδα
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κ.σ.  ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 πρέζα θυμάρι
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα ή στον φούρνο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (λιγότερο ψημένες ή καλοψημένες).

Υπολογίζουμε να τις γυρίσουμε μόνο 1 φορά.

Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά ψήσιμο από τη μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. 

Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το τυρί.

Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα, περιχύνουμε τις μπριζόλες και σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε τις μπριζόλες με ανάμεικτο βρασμένο άγριο ρύζι και μπασμάτι.

 

 

 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: