BACK

Πέστροφα γεμιστή με αρωματικά και ινδική καρύδα

Διαφορετικός και πρωτότυπος τρόπος μαγειρέματος του ψαριού από ό,τι θα έχετε συνηθίσει.  Αν θελήσετε να πειραματιστείτε η συνταγή αυτή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 πέστροφες ανοιγμένες από τη μεριά της κοιλιάς και κομμένες πάνω κάτω στη ραχοκοκαλιά.
2 κ.σ μαϊντανό
2 κ.σ άνηθο
1 κ.κ τριμμένο φασκόμηλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γλ. εστραγκόν
1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ ξυσμένη ινδική καρύδα

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230-250°C

1. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη γέμιση μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

2. Γεμίζουμε προσεκτικά κάθε πέστροφα με μια κουταλιά σούπας από τη γέμιση. 

3. Κλείνουμε την τομή με οδοντογλυφίδες.

4. Αλατοπιπερώστε τις πέστροφες από κάθε επιφάνεια και τις βάζουμε σε ένα ρηχό πυρέξ.

5. Ρίξχνουμε στο πυρέξ ένα ποτήρι νερό και το χυμό από 3 λεμόνια.

6. Ρίχνουμε πάνω στις πέστροφες και λίγο ελαιόλαδο.

7. Σκεπάζουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη, κάνουμε 2-3 τρύπες και ψήνουμε τα ψάρια σε δυνατό φούρνο για 10 περίπου λεπτά.

8. Γυρίζουμε την πέστροφα (προσθέτουμε νερό στο πυρέξ, αν χρειάζεται) σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρετε με λαδολέμονο και σαλάτα.

Tips

Αν σας ξενίζει η ινδική καρύδα δοκιμάστε το τζίντζερ που είναι πολύ πιο προσιτή γεύση και ταιριάζει πολύ με το ψάρι.