BACK

Ριζότο με φινόκιο, σπανάκι, χτένια και λάδι τρούφας

Ένα ριζότο που συνδυάζει γη και θάλασσα! Νόστιμο, πλούσιο αλλά με έναν τρόπο ελαφρύ και φυσικά το λάδι τρούφας που αναβαθμίζει κάθε πιάτο στο οποίο μπαίνει! Προσοχή: Στο ριζότο το ρύζι πρέπει να φαίνεται χυλωμένο εξωτερικά και οι  κόκκοι του να κρατάνε εσωτερικά δηλαδή να είναι πιο σκληροί. Αν δέν προσθέσετε το βούτυρο το κάνατε και νηστίσιμο !

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
800 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
1 ρίζα φινόκιο
200 γρ σπανάκι
100 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ χτένια (σκάλοπς) καθαρισμένα
4 κ.σ. τρουφόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο

2. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

3. Προσθέτουμε λίγο ζωμό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά λίγα λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.

4. Προσθέτουμε λίγο ζωμό, το σπανάκι ψιλοκομμένο και αφήνουμε και πάλι για λίγα λεπτά και συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

5. Σκουπίζουμε πολύ καλά τα χτένια και τα σωτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά  2-3 λεπτά σε λίγο βούτυρο ή  ελαιόλαδο.

6. Σερβίρουμε το ριζότο, το γαρνίρουμε με τα σωταρισμένα χτένια και το ραντίζουμε με το λάδι τρούφας.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: