BACK

Σπαγγέτι με θαλασσινά

Η διάσημη σπαγγέτι αλα μαρινάρα χωρίς μυστικά στο πιάτο σας! Θαλασσινή μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια. Απολαύστε τη με ένα δροσερό, ανάλαφρο λευκό κρασί, όπως ένα Ασύρτικο! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (11 votes)

Συστατικά:

100 ml ελαιόλαδο
300 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τα πλοκάμια του
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη15 τεμ μύδια καθαρισμένα
​16 τεμ μύδια καθαρισμένα
1/2 κ.γλ.  πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
16 ωμές γαρίδες με το κέλυφός τους
500 γρ. σπαγγέτι, που έχετε σπάσει στη μέση
1,5 lt ζεστός ζωμός ψαριού

Για την καρύκευση
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ.ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι για παέγια ή σε ένα ανάλογο, πλατύ σκεύος και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια για 5 λεπτά.

2. Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για άλλα 5 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά.

4. Βάζουμε και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζουμε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ενώ βγάζουμε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

5. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο και το μαϊντανό .

6. Αναμειγνύουμε το καρύκευμα αυτό στο σκεύος της παέγια και ψήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά, έτσι ώστε η επιφάνειά του να γίνει ελαφρώς τραγανιστή.