BACK

Χωριάτικες τηγανίτες με φρέσκο τυρί κρέμα, μαρμελάδα βύσσινο και σιρόπι βύσσινο

Αφράτες και γλυκές θα συνοδεύσουν το πρωινό σας ή θα κλείσουν υπέροχα ένα δείπνο σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

Για το χυλό
1 & ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα
2 πακέτα φρέσκο τυρί κρέμα
μαρμελάδα βύσσινο
σιρόπι βύσσινο 

Οδηγίες:

Κοσκινίζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ζεστό ελαιόλαδο τηγανίζουμε 2 κουταλιές της σούπας χυλό για κάθε τηγανίτα. Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Τοποθετούμε σε κάθε τηγανίτα από ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα, γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα βύσσινο και περιχύνουμε με το σιρόπι.